Ілюстрація REUTERS

Компанія Google запустила три експериментальні додатки у рамках проекту «Цифрове благополуччя». В одному з них фірма запропонувала упакувати смартфон в паперовий конверт.

Читайте такожСканування долоні: Amazon розробляє нову технологію розрахунків у магазинахПро це повідомляється на сайті розробника.

Мова йде про програму Envelope. Після завантаження воно обмежує можливості телефону виключно номеронабирачем і камерою. Щоб уникнути спокус, компанія пропонує користувачам роздрукувати спеціальний паперовий конверт, зібрати його і вкласти всередину смартфон.

Відео дня

Зараз у додатку міститься ескіз конверту тільки для Pixel 3a. У ньому враховані вирізи для камери, зарядки та надруковані кнопки для набору номера. Клавіші набору номерів будуть підсвічуватися.

Також компанія запустила два цифрових додатки: Activity Bubbles і Screen Секундомір. Обидва сервіси призначені для відстеження активності користувача.

Activity Bubbles – це «живі» шпалери. Додаток наповнює екран кульками при кожному використанні пристрою. Одне розблокування – одна кулька. Розмір кожного з них залежить від часу використання.

Screen Stopwatch – це теж «живі» шпалери, але на відміну від попереднього сервісу, додаток дозволяє відстежувати точну кількість часу, проведеного в пристрої. При кожному розблокування смартфона на екрані активується секундомір.

Раніше УНІАН повідомляв, як глава Google підкреслив важливість регулювання штучного інтелекту.