У Китаї просувається розробка вакцини від коронавірусу / REUTERS

Китайська науково-дослідна група оголосила про початок випробувань мРНК-вакцини проти коронавірусу нового типу на гризунах.

Читайте такожThe Guardian: Коронавірус з Китаю може заразити 60% населення Землі

Як повідомляє Xinhuanet, така інформація з посиланням на джерела в Центрі з контролю і профілактики захворювань КНР (CDC) з'явилася в китайських ЗМІ.

Відео дня

Вакцина спільно розробляється фахівцями CDC, вченими Університету Тунцзі (Шанхай) і компанії Stermirna Therapeutics Co., Ltd.

Повідомляється, що зразки експериментального препарату вкололи більш ніж сотні мишей.

У CDC попереджають, що розробка вакцини знаходиться на дуже ранній стадії. Потрібно ще багато кроків, щоб створити препарат для людини.

При цьому, цикл розробки і виробництва мРНК-вакцини коротший, ніж традиційних вакцин.

Над вакциною від смертельно небезпечного коронавірусу працюють в Китаї, США, Австралії та Європі. Команди вчених з різних активно співпрацюють для якнайшвидшого завершення проекту.

Раніше професор Імперського коледжу Лондона Роббин Шетток заявив про "прорив" його команди в роботі над вакциною.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Станом на ранок 11 лютого в Китаї загинули 108 осіб, одужали 3 тис. 996. Загальне число заражень досягло 42 тис. 638, всього померло 1016 осіб.