У Великій Британії оголосили про прорив в розробці вакцини від коронавірусу / REUTERS

Професор Імперського коледжу Лондона Роббин Шетток заявив про "прорив" його команди в роботі над вакциною від смертельно небезпечного коронавіруса.

Читайте такожУбивчий коронавірус: понад півсотні українців виявили бажання евакуюватися із Китаю

Про це повідомляє SkyNews. За словами вченого, досягнення дозволить скоротити звичайний цикл розробки вакцини з двох-трьох років до "всього лише 14 днів".

Відео дня

Наразі британські фахівці впритул наблизилися до початку випробування вакцини на тваринах - вони можуть початися вже наступного тижня. Якщо випробування будуть успішними, вже влітку можуть початися клінічні тести з людьми.

Зазначається, що над вакциною працюють в Китаї, США, Австралії та Європі. Команди вчених з різних активно співпрацюють для якнайшвидшого завершення проекту.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавіруса – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосили надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю. Станом на 5 лютого в світі зареєстровано 24 505 тис. лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, серед яких 493 летальних.

Крім Китаю, випадки захворювання зафіксовані у 23 країнах. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.