Ілюстрація REUTERS

Компанія Microsoft припинила розповсюдження update 10 з номером KB4524244 після того, як користувачі почали скаржитися на критичні помилки, включаючи крах системи.

Читайте такожMicrosoft випустила перший емулятор Windows 10X і розкрила особливості нової ОС

Оновлення Windows 10 KB4524244 почало поширюватися на деякі комп'ютери 11 лютого в рамках щомісячного оновлення Patch Tuesday, яке традиційно виходить у другий вівторок місяця.

Відео дня

KB4524244 приносить поліпшення у систему безпеки для всіх підтримуваних на даних момент версій ОС, включаючи Windows 10 1909, 1903, 1809 і навіть 1607, пише ixbt.com.

У тому числі апдейт виправляє уразливості в сторонніх менеджерів завантаження, які реалізують виробники ПК. Однак з версіями, створеними HP і Apple, все пішло не так і на комп'ютерах почалися збої, аж до неочікуваних перезавантажень, зависань і втрати працездатності. Втім, такі проблеми можуть спостерігатися і на ПК інших виробників.

Microsoft визнала наявність критичних помилок і пообіцяла випустити виправлену версію за сприяння партнерів-виробників. Поки виправлений апдейт готується, Microsoft рекомендує видалити несправну версію історії оновлень, знайшовши її через стандартний пошук по системі.