Ілюстрація / REUTERS

У новому оновленні Windows 10 стандартні програми Paint і WordPad стануть необов'язковими і їх можна буде видалити з комп'ютера

Як повідомляє видання Windows Latest, Microsoft вперше в історії операційних систем Windows дозволить видаляти ці програми.

Paint і WordPad, як і раніше, будуть доступні в ОС при установці. Але тепер користувачі отримають право відключити обидва додатки і видалити їх сліди з операційної системи.

Відео дня

Читайте такожMicrosoft відсьогодні припинила підтримку Windows 7

Відповідна опція з'явиться в оновленні Windows 10 20H1, яке також відоме як оновлення 2004. Очікується, що оновлення 2004 буде доступне для завантаження в квітні або травні.

Видання уточнює, що розмір Microsoft Paint становить 6,68 мегабайта, а текстовий редактор WordPad займає 6,25 мегабайта дискового сховища.

Paint є однією з найстаріших програм Microsoft, перша версія графічного редактора з'явилася в ОС Windows 1.0 у 1985 році. WordPad - спрощений текстовий редактор, який входить у комплект операційної системи Microsoft, починаючи з Windows 95.

Раніше повідомлялося, що Microsoft планує використовувати інсталятор Office 365 для примусового перемикання користувачів Chrome на пошукову систему Bing.