У мережі показали, як вірус "вбиває" легені хворого / baza.io

У мережі з'явилося відео, на якому можна бачити, як хвороба COVID-19 вражає легені хворого.

Читайте також"В горлі ніби палахкотіла пожежа": заразившаяся коронавірусом дівчина розкрила правду про симптоми хвороби

Ролик опублікував Telegram-канал Baza. Стверджується, що його підготували російські лікарі.

Відео дня

Зазначається, що одна з особливих рис вірусної пневмонії — це симетричне ураження легенів з полісегментарними запальними змінами (у кількох частинах, тобто в різних частках і не суміжних сегментах).

Інші види пневмонії розвиваються, як правило, в межах однієї частки легені, а не скрізь. Так, при захворюванні COVID-19 на комп'ютерних томограмах помітно ущільнення легеневої тканини, схоже на прозорі потерті плями. У медицині такі патології називають симптомом «матового скла».

На відео показано, як коронавірус вражає легені хворого / © Baza

На ранній стадії розвитку вірусної пневмонії (проявляється до 4-го дня захворювання) «матове скло» виникає не більш ніж в трьох осередках. Протягом 5-8 днів кількість ущільнень за типом «матового скла» зростає, і вони поступово трансформуються в осередки консолідації по периферії легенів.

На пікової стадії вірусної пневмонії (вона розвивається на 10-13 день) з'являються множинні ущільнення за типом «матового скла» з різною довжиною. Причому ураження може бути більшим-субтотальним, із залученням усієї частки цілком, а не тільки в межах одного сегмента.

Зазначається, що до пандемії COVID-19 коронавіруси рідко реєструвались як збудники пневмонії, але зараз вона є у більшості пацієнтів, які перебувають у стані середньої тяжкості.

Раніше вчені назвали матеріали, на яких коронавірус живе довше.