www.dsnews.ua

Про це повідомив управлінський комітет Тяньцзінської зони економічного і технічного розвитку, передає Бі-бі-сі. Підприємство, в будівництво якого планується інвестувати 200 млн юанів ($31,3 млн), буде включати в себе лабораторії, центр клонованих тварин, "генний банк" і виставковий зал.

Читайте такожВчені встановили, що дельфіни мають складні соціальні зв'язки

Комітет з розвитку провінції підписав угоду з компанією Yingke Boya Gene Technology, що належить китайській групі Boyalife, лідером в країні з дослідження властивостей стовбурових клітин.

Відео дня

Як повідомляється, будівництво основного корпусу заводу вже розпочато. В список тварин, яких планують клонувати, входять службові та домашні собаки, корови і бігові коні.

В даний час передбачається, що частина продукції заводу буде виставлятися на продаж.

За словами голови групи Boyalife Сюй Сяочуня, проектна потужність заводу передбачає виробництво 100 тис. коров'ячих ембріонів на рік - це допоможе вирішити проблему нестачі яловичини на внутрішньому ринку.

Перша в Китаї компанія, що займається комерційним клонуванням тварин, була заснована в 2014 році групою Boyalife і компанією Sooam Biotech. Першим її продуктом стали троє чистокровних цуценят тибетського мастифа.