Мобільні телефони Xperia заявлені як водонепроникні / фото Xperia Blog

Власники "водонепроникних" телефонів і планшетів Sony Xperia, зможуть отримати компенсацію від виробника, якщо їх пристрої постраждали від води. Федеральний суд в Нью-Йорку вчора схвалив позов проти Sony і визнав, що компанія перебільшила, вказуючи серед характеристик телефонів і планшетів Xperia "водонепроникність". Про це пише The Verge.

Читайте такожРозкрито головне нововведення iPhone 8

У позові зазначено, що власники Xperia були введені в оману маркетинговими формулюваннями Sony, оскільки пристрої не призначені для підводного використання. Позивачі зажадали продовження гарантії на нещодавно придбані пристрої на 12 місяців або відшкодування до 50% від рекомендованої роздрібної ціни зіпсованих гаджетів.

Відео дня

Sony доведеться знову постати перед судом 1 грудня і узгодити остаточні терміни, тому обсяг компенсації може змінитися.

Позов стосується лише покупців із США, зареєструватися в ньому можна до 30 січня 2018 року. Під дію цього рішення підпадають 24 моделі смартфонів: починаючи з Xperia Z1, випущеної в 2013 році, і закінчуючи Z5, а також планшети Xperia. Кілька років поспіль водонепроникність вважалася перевагою пристроїв Sony – у інших виробників ця властивість з'явилась тільки в останніх моделях.