Ілюстрація / REUTERS

У 2017 році у світі з'явиться понад 90 мільйонів шкідливих програм. Такі дані озвучив засновник і глава «Лабораторії Касперського» Євген Касперський, повідомляє ТАСС.

Читайте такожПентагону хочуть заборонити використання програм "Касперського"

За його словами, ситуація в області кіберпростору змінюється дуже динамічно, а підтримка мережевої безпеки - масштабна проблема. Касперський розповів, що 20 років тому - в 1997 році - його компанія зафіксувала всього 500 шкідливих програм. «Через десять років, в 2007 році, наша колекція вже поповнилася більш ніж 2 мільйонами зразків комп'ютерних вірусів, які раніше не мали прецеденту. У 2017 році ми очікуємо нарахувати понад 90 мільйонів нових зразків, і це всього за один рік», - додав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і представляти собою загрозу для національної безпеки. Ця поправка надала законодавчу чинності рішенням адміністрації Дональда Трампа, яка наказала раніше всім цивільним держустановам видалити софт Касперського зі своїх інформаційних мереж.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив 12 жовтня, що звинувачення в західній пресі про те, що «Касперський» використовується як канал для російських шпигунів – «абсурдні». «Уряд не мав і не має ніякого зв'язку з такою діяльністю», – сказав Пєсков.