Ілюстрація / REUTERS

З 27 травня по 2 червня система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 10767 різних кібератак.

Про це повідомляє Державна служба зв`язку та захисту інформації.

«Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 10767 різних видів атак, що на 56% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість (99%) з них - це мережеві атаки прикладного рівня. Також було заблоковано 25 DDoS-атак, переважна більшість з яких - на сайти Офісу президента України», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Ізраїлі заявили про хакерські атаки на лабораторії, де розробляють вакцину проти COVID-19

Зазначається, що загалом за тиждень системою кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури зафіксовано 115459 підозрілих подій, що на 7% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується виявлення нестандартних протоколів або подій (66%), спроб мережевого сканування (27%), виявлення мережевого трояна (3%), веб-атак (2%) та спроб отримання прав адміністратора (2%).

«Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 2451 кіберінцидент, що на 27% менше, ніж попереднього тижня», - наголошується у звіті Держспецзв’язку.

Також у ньому сказано, що переважна більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження шкідливого програмного забезпечення (94% від загальної кількості) та фішингу (4%).

Держспецзв’язку також звертається до всіх в разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-телекомунікаційних систем інформувати урядову команду реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA.