Вважається, що галактика Мейзі виникла через 390 мільйонів років після Великого вибуху / скріншот

Галактика Мейзі визнана найдавнішою серед усіх відомих у Всесвіті. Її зафіксував телескоп Джеймса Вебба.

Як пише Science Alert з посиланнями на дослідження в журналі Nature, галактика виникла через 390 мільйонів років після Великого вибуху. Вік об'єкта підтвердив спектроскопічний аналіз.

"Інтерес до галактики Мейзі полягає в тому, що вона була однією з перших далеких галактик, ідентифікованих телескопом Джеймса Вебба. З цього набору вона була першою, фактично підтвердженої спектроскопічно", - зазначив астроном Стівен Фінкельштейн з Техаського університету в Остіні, який виявив Мейзі і назвав її на честь своєї дочки.

Зазначається, що світло від галактики "подорожував" по Всесвіту приблизно 13,4 мільярда років, перш ніж її зміг "побачити" телескоп Вебба.

"Було б дуже важко пояснити, як Всесвіт міг так швидко створити таку масивну галактику. Я думаю, це був найімовірніший результат, адже він був таким екстремальним, яскравим, при такому високому червоному зміщенні", - додав Фінкельштейн.

Мейзі - найдавніша галактика у Всесвіті

Раніше УНІАН писав, що вчені виявили величезну ділянку граніту глибоко під поверхнею Місяця і припустили, що він виник з вулкана, який був активний 3,5 млрд років тому. Над цією ділянкою виникла маса тепла, яка була викликана радіацією. Величезний тепловий згусток виник на темній стороні Місяця та викликає побоювання у вчених.

Вас також можуть зацікавити новини: