Ілюстрація REUTERS

Хакери, яких підтримує Росія, намагаються вкрасти дослідження що стосуються вакцин і лікування COVID-19 з академічних і фармацевтичних установ по всьому світу.

Про це заявив британський Національний центр кібербезпеки (NCSC) у четвер, повідомляє Радіо Свобода із посиланням на Reuters.

У скоординований заяві Великої Британії, Сполучених Штатів і Канади напад приписують групі APT29, також відомої як Cozy Bear, яка, за їхніми словами, майже напевно діяла як частина російських пресслужб.

Відео дня

"Ми засуджуємо ці огидні атаки проти тих, хто виконує життєво важливу роботу у боротьбі з пандемією коронавірусу", – зазначив представник британського центру кібербезпеки Пол Чічестер.

Читайте такожРосійські хакери зламали комп'ютер Меркель і викрали листування - ЗМІ

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що це "абсолютно неприйнятно", що російські спецслужби обрали мішенню тих, хто бореться з пандемією. Він наголосив, що Велика Британія буде працювати з союзниками, щоб притягнути винних до відповідальності.

У NCSC очікують, що група хакерів продовжить свої атаки на організації, що працюють над вакцинами та ліками від COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що Росія намагалася втрутитися в загальні вибори 2019 року.