SpaceX запустила в космос чергову партію супутників \ фото REUTERS

Компанія SpaceX провела запуск важкої ракети-носія Falcon 9 з черговою партією з 48 супутників Starlink.

Крім цих супутників також на орбіту були виведені два нових супутника геопросторової розвідки компанії BlackSky.

Ракета-носій була запущена з космодрому на мисі Канаверал у Флориді, повідомляється на сайті SpaceX.

Відео дня

В орбітальне угруповання SpaceX входять вже понад 1,8 тис. космічних апаратів. Американська компанія є найбільшим супутниковим оператором.

Читайте такожSpaceX хоче покрити всю планету Інтернетом Starlink до вересня

BlackSky хоче побудувати орбітальне угруповання з 60 супутників для оптичної зйомки поверхні Землі з роздільною здатністю один метр за запитом користувачів. 

Як повідомляв УНІАН, у вересні гендиректор SpaceX Ілон Маск заявив, що система глобального супутникового інтернету Starlink вийде з фази відкритого бета-тестування не в серпні, як раніше планувалося, а в жовтні. У найближчі 12 місяців SpaceX розраховує залучити ще 500 тис. нових абонентів Starlink. Для підключення до Starlink користувач повинен буде придбати спеціальний термінал-приймач і сплатити абоненську плату.

Проект Starlink: що відомо

  • SpaceX розвиває проект Starlink з кінця 2014 року - тоді Ілон Маск вперше оголосив про плани з'єднати весь світ глобальним супутниковим Інтернетом. 
  • Для запуску Starlink компанія за кілька років сформувала на орбіті велике угруповання супутників - близько 1800 штук.
  • Інноваційна технологія лазерного зв'язку, над якою SpaceX працювала останні кілька років, дозволяє передавати сигнал, використовуючи сусідні апарати в якості ретрансляторів. Ці супутники в першу чергу призначені для забезпечення зв'язку в полярних регіонах і над океанами, де немає наземних терміналів.