Українсько-британська компанія планує першу місію на Місяць наступного року / фото pixabay.com

Українсько-британська компанія Spacebit планує у 2022 році здійснити свою першу місію на Місяць, під час якої на поверхню супутника Землі буде доставлено техніку для проведення наукових досліджень.

Про це під час прес-конференції заявив засновник і генеральний директор Spacebit Павло Танасюк, передає кореспондент УНІАН.

"Ми це будемо робити не одні, ми це будемо робити з низкою підприємств України, а також зі світовими партнерами. Ми летимо за програмою NASA Clips разом з компанією Astrobotic Technology. Запуск буде виконувати компаній ULA. Це буде не тільки перша місія для України, а й перша місія для Америки за довгі роки", – сказав він.

Відео дня

Читайте такожІлон Маск уточнивши нову дату польоту на місяцьЗа словами Танасюка, під час місії, серед іншого, буде досліджений рівень радіації на Місяці.

"Ці наукові інструменти, які ми відправляємо, – камера, сенсори радіації, вони виготовляються безпосередньо на території України, вони тестуються українськими інженерами й будуть потім протестовані українськими заводами, такими як "Меридіан" і КБ "Південне", – додав він.

Нагадаємо, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України оприлюднило для проведення консультацій з громадськістю проект Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Державне космічне агентство України в рамках реалізації нової космічної програми планує запустити в космос сім супутників.

Крім того, цього року Україна планує запустити супутник "Січ-2-1".