Ілюстрація REUTERS

Сьогодні, 22 червня, стартувала 31-а Всесвітня конференція розробників Apple WWDC 2020.

В цьому році, як відомо, вона вперше в історії повністю пройде в онлайн-форматі через пандемію COVID-19, пише itc.ua.

Традиційно відкриває конференцію основна пленарна доповідь, де звучать головні анонси нових та оновлення наявних продуктів. Презентація без глядачів почалася о 20:00 вечора за київським часом і транслювалася в прямому ефірі - охочі могли стежити за анонсами в реальному часі.

Трансляція була доступна на відповідній сторінці офіційного сайту Apple, у додатку та на сайті Apple Developer, а також додатку Apple TV. Крім того, віднедавна Apple проводить трансляції своїх презентацій на популярному стрімінговому сервісі YouTube, що належить Google. Там наразі збережено запис трансляції, який можна переглянути нижче:

Конференція WWDC в першу чергу проводиться для розробників, і левова частина анонсів на ній - програмні, хоча іноді бувають і винятки.

Насамперед на конференції WWDC 2020 очікуються анонси нових версій ОС iOS і iPadOS 14 (нагадаємо, рік тому Apple розділила iOS і iPadOS на дві різні системи), а також macOS 10.16, watchOS 7, tvOS 14.

Завдяки безпрецедентному витоку на початку року вже відомо про деякі ключові прийдешні нововведення iOS 14 watchOS 7. Зокрема, в iOS 14 Apple зосередилася на продуктивності й стабільності після досить проблемного релізу iOS 13 (у цій версії на старті виявилося дуже багато помилок). Також Apple змінила підхід до тестування, щоб підвищити стабільність майбутніх оновлень (розробники вирішили ввести особливий розділ експериментальних функцій і налаштувань).

Читайте такожРозкрито дизайн нового iPhone 12

Крім того, очікується, що в рамках сьогоднішньої презентації Apple оголосить про проект Kalamata, який ознаменує третю зміну архітектури в історії комп'ютерів Apple - першими на ARM-чіпи власної розробки Apple, як ми сьогодні дізналися, повинні перейти новий 24-дюймовий iMac і 13-дюймовий MacBook Pro, чий вихід очікується на початку 2021 року.

Говорячи про малоймовірні, але можливі анонси нових пристроїв, орієнтуючись на чутки й витоки останнього часу, можна згадати про 24-дюймовий новий iMac із більш тонкими рамками, трохи покращеною версією Apple TV і спеціальних брелоках-трекерах AirTag, які дозволять з точністю до сантиметрів за допомогою смартфона відстежувати місце розташування цінних предметів,

Сама конференція WWDC 2020 триватиме тиждень - аж до 26 червня. Повний розклад семінарів і практичних занять, які також будуть транслюватися онлайн, можна знайти на офіційному сайті Apple.