Перелік дат складається з шести пунктів / фото opir.info

Житомирська обласна рада затвердила дати використання революційного червоно-чорного прапора Організації українських націоналістів на території регіону.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 7 березня, на черговій сесії обласної ради.

Ініціатором такого проекту виступила фракція ВО «Свобода» облради. Доєдналися до неї депутати від «Самопомочі».

Відео дня

Читайте такожУ Львові перед міськрадою уперше вивісили бандерівський прапор (фото)

Отже, на Житомирщині червоно-чорний революційний прапор ОУН відтепер у певні дні підніматимуть як на будівлі Житомирської обласної ради, так і на адмінбудівлях області. Його вивішуватимуть поряд із Державним прапором України.

«На знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань революційний прапор ОУН піднімається в траурному оформленні – у цьому випадку до верхньої частини древка або флагштока прапора прикріплюється чорна стрічка», - сказано у документі.

Окрім цього, у рішенні обласної ради вказано перелік дат, пов'язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби України та із вшануванням пам'яті героїв. Мова йде про 1 січня - день народження голови проводу ОУН Степана Бандери, 3 лютого - день створення ОУН, 5 березня - річниця смерті головного командира УПА Романа Шухевича, а також 14 жовтня – День захисника України, тощо.