В Италии создан совет украинских ассоциаций / lenta-ua.net

Установчі збори нового об'єднання відбулися 6 листопада в Римі за участю 30 керівників громадських організацій з різних регіонів Італії, передає радіо "Свобода".

Читайте такожІталія не визнає "вибори" бойовиків

"Є запит на загальну думку українців, які перебувають в Італії. До мене зверталися депутати італійського парламенту, неурядові організації з проханням створити структуру, яка б представляла загальну думку українців щодо того чи іншого питання", - повідомив на зборах посол України в Італії Євген Перелигін.

Відео дня

За його словами, такий репрезентативний орган громади потрібен і українській владі, яка оперативніше реагуватиме на запити своїх громадян за кордоном.

До складу громадської ради будуть входити тільки асоціації, офіційно зареєстровані в Італії. За даними посольства, таких об'єднань налічується понад 40.

Учасники установчих зборів домовилися діяти за кількома напрямками: школи та робота з молоддю, пенсійне забезпечення трудових мігрантів, волонтерський рух для доставки гуманітарної допомоги в Україну та інформаційно-пропагандистська робота в італійському медіапросторі.

За офіційними даними, на Апеннінах проживає понад 230 тис. громадян України.