На думку адвокатів, запис можен бути змонтований \ Фото УНИАН

Адвокати п’ятьох екс-«беркутівців», обвинувачених у розстрілах активістів Майдану, попросили суд призначити експертизу відео з камери спостереження на готелі «Україна».

Читайте такожСуд встановив факт убивства екс-"беркутівцем" із "чорної роти" активіста Євромайдану

Як передає кореспондент УНІАН, з відповідним клопотанням адвокати сьогодні звернулися до колегії суддів Святошинського райсуду Києва, що розглядає справу.

Відео дня

Захисники екс-«беркутівців» стверджують, що на відео є повтори кадрів. Частина відео без звуку, і тому вони просять, щоб експерти надали висновок з цього приводу.

Своєю чергою прокурор Яніс Сімонов повідомив журналістів, що дане відео було знайдено та долучено до справи лише цього року, тобто на етапі судового слідства.

За його словами, камера була встановлена на готелі “Україна”, що дало можливість одночасно знімати як мітингувальників, так і правоохоронців зі зброєю.

“Тобто, видно переміщення одних та інших і хто по кому стріляв”, - сказав Сімонов.

Також він додав, що у прокуратурі не сумніваються, що дане відео є автентичним, його не монтували.

Сьогодні о 15.30 суд оголосить рішення стосовно призначення або відмови у призначенні експертизи відеозапису за клопотанням адвокатів.

Довідка УНІАН. Генеральна прокуратура України у 2014 році передала до суду кримінальне провадження стосовно екс-«беркутівців» Сергія Зінченка й Павла Аброськіна за підозрою у вбивстві 39 активістів Майдану.

10 лютого 2016 року в Генпрокуратурі заявили про завершення розслідування й направили до суду кримінальне провадження стосовно ще трьох екс-«беркутівців» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського.

За даними прокуратури, цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків,умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину. Кримінальні провадження щодо всіх підозрюваних колишніх бійців «Беркута» об’єднані в одне.