На День Незалежності порядок в Україні будуть охороняти 30 тисяч силовиків / фото УНІАН

24 серпня, у День Незалежності України, о 10:00 розпочнеться військовий парад на Хрещатику і Майдані Незалежності в Києві.

Президент України Петро Порошенко запросив усіх киян 24 серпня прийти на парад на Хрещатику з нагоди Дня незалежності.

Як пройде парад на День Незалежності 2018

На параді будуть представлені 250 одиниць військової техніки, в заходах візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців. Всього по Хрещатику пройдуть 24 парадних розрахунків, які представляють підрозділи Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України та інших формувань, що виконують завдання з охорони та оборони України.

У нинішньому військовому параді візьмуть участь жінки-військовослужбовці Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

У параді братимуть участь 18 іноземних делегацій.

На військовому параді також вперше прозвучить нове офіційне привітання українських Збройних сил "Слава Україні! Героям слава!".

Охорону порядку в День Незалежності України 24 серпня будуть забезпечувати близько 30 тисяч правоохоронців.

Що покажуть на параді на День Незалежності 2018

Читайте такожБагата країна: Міноборони не рахували витрат на парад до Дня Незалежності

Під час параду в День Незалежності вперше публічно представлять новий транспортний літак Ан-178. Також очікується презентація нових зразків озброєння та військової техніки, створених вітчизняним ОПК. У їх числі виділяють ракетне та артилерійське озброєння: ОТРК "Сапсан", високоточну систему залпового вогню Вільха, автоматизовану систему залпового вогню Верба, 155-мм САУ Богдана, модернізовані танки Т-64БВ.

17 серпня та 20 серпня в Києві вже відбулися репетиції параду, в тому числі репетиція прольоту авіації. Не обійшлося і без пригод - ЗРК "Бук" в'їхала у будинок бізнес-центру. У Міністерстві оборони почали службове розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди.

На генеральній репетиції параду до Дня Незалежності 22 серпня серед іншої військової техніки показали отримані навесні ЗСУ американські протитанкові ракетні комплекси Javelin («Джавелин»).

У генеральній репетиції військового параду до Дня незалежності України, яка відбулася вчора, 22 серпня, на вулиці Хрещатик, взяли участь парадні розрахунки восьми іноземних підрозділів.

Де дивитися парад на День Незалежності 2018

Українські телеканали 24 серпня покажуть парад на Майдані в прямому ефірі, стежити за трансляцією можна буде і на сайті УНІАН, а також на нашій сторінці у Facebook.

Обмеження руху під час параду на День Незалежності 2018

У центрі Києва 22-24 серпня буде діяти заборона на паркування, а також передбачені тимчасові зміни транспортного руху і метрополітену в центрі у зв'язку зі святковими заходами.

Список вулиць, на яких буде обмежено рух, можна подивитися тут.