6 січня після божественної літургії томос буде вручено митрополиту Єпіфанію\ УНІАН

Предстоятель Православної Церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає, що через рік в Україні сформується єдина сильна помісна ПЦУ.

Читайте такожЕпіфаній назвав умову перенесення дати Різдва

Про це митрополит заявив в інтерв'ю "Німецькій хвилі". "Ставлять багато питань, виставляють певні хронологічні рамки, "а що буде завтра, через місяць, через рік". Я вірю, що ми об'єднаємося, що до нас прийдуть ті, хто зараз, на жаль, сумніваються, до кінця не вірять, очікують томос, очікують визнання цієї дії з боку Константинополя та інших православних церков. Я вірю в те, що через рік ми отримаємо єдину сильну помісну ПЦУ, яка буде служити Богу і інтересам нашого народу", - сказав митрополит.

Відео дня

Говорячи про можливий візит в Україну Вселенського Патріарха Варфоломія, предстоятель ПЦУ зазначив, сам Патріарх раніше висловлював бажання ще раз відвідати Україну.

"Наскільки мені відомо, навіть після підписання відповідної угоди на Фанарі, ще до Об'єднавчого собору, сам Патріарх Варфоломій прямо заявив, що він має бажання знову, вже вдруге, відвідати православну Україну. А вже після отримання томосу з мого боку буде зроблено запрошення Його Святості найближчим часом відвідати Україну", - сказав Епіфаній.

Як повідомляв УНІАН, офіційне підписання Томосу про автокефалію помісної Православної церкви України Вселенським патріархом Варфоломієм пройде 5 січня 2019 року, а 6 січня після божественної літургії він буде вручений митрополиту Епіфанію.