Законопроектом вносяться зміни до закону про статус ветеранів війни / УНІАН

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про внесення змін до закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Відповідний законопроект №9508 зареєстровано у понеділок, 28 січня.

У пояснювальній записці говориться, що на сьогоднішній день інформація щодо осіб, які підпадають під дію цього закону є розрізненою та не дає можливості проводити системну та ефективну діяльність щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту цих осіб. Тому його прийняття сприятиме підвищенню рівня ефективності проведення державної політики щодо ветеранів війни.

Відео дня

Читайте такожПри Міністерстві ветеранів буде створено Експертну раду з питань психосоціальної адаптації колишніх воїнів

Законопроектом вносяться зміни до закону про статус ветеранів війни, якими пропонується створити Єдиний державний реєстр ветеранів війни, відповідальним за забезпечення формування та ведення якого та його розпорядником визначається Міністерство у справах ветеранів України.

Как сообщал УНИАН, 28 ноября 2018 года Кабмин принял решение о создании Министерства по делам ветеранов.

22 ноября Верховная Рада по представлению правительства назначила народного депутата из фракции "Блок Петра Порошенко" Фриз министром по делам ветеранов. Она прогнозирует, что формирование ведомства продлится до июня 2019 года.

4 января Кабмин утвердил положение о Министерстве по делам ветеранов. На министерство возложен ряд задач, в частности, обеспечение прав и интересов ветеранов и членов их семей, чествование памяти ветеранов, содействие популяризации и обеспечению формирования положительного образа ветерана, создание и обеспечение функционирования информационно-аналитической системы учета для администрирования потребностей ветеранов.