Законопроект про захист іноземних добровольців готують до другого читання Радою / УНІАН

Законопроект №3433, покликаний захистити права іноземних добровольців, що воювали за Україну на Донбасі, наразі готується до другого читання.

Читайте такожУ Києві відкрилася виставка ветеранів та волонтерів АТО «Інше життя» (фото, відео)

Про це у Facebook повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз., яка провела зустріч з представниками Цивільного корпусу «Азов» та обговорила з ними питання легалізації та надання українського громадянства добровольцям-іноземцям.

Відео дня

«На даний час готується до другого читання законопроект №3433, в якому йдеться зокрема про те, що іноземці та особи без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості України не можуть бути добровільно або примусово повернуті в країну походження або третю країну, видані іншій державі, передані іншій державі для відбування покарання, якщо така країна (держава) визнана Україною як держава-агресор, не визнає територіальну цілісність та суверенітет України або відмовляється визнавати протиправність посягань на територіальну цілісність та суверенітет України», - вказала вона.

Як повідомляє Міністерство у справах ветеранів, представниця "Азову" Ольга Касьян повідомила, що у бойових діях на Донбасі на боці України брали участь близько двох сотень іноземців

«Близько двох сотень іноземців, переважно з Грузії, Росії, Білорусі брали участь у бойових діях на Донбасі. У своїх країнах цих людей тепер переслідують і розшукують. З 2014-ого року українське громадянство отримали лише чотири особи, безпосередньо за рішенням Президента», - вказала вона.

Нагадаємо, проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України (№3433) був ухвалений Верховною Радою у першому читанні 2 жовтня минулого року.