У Криму хочуть закрити головний храм помісної української церкви / УНІАН

У Криму можуть закрити головний храм помісної української церкви - храм святих Володимира і Ольги в Сімферополі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій (Зоря) на сторінці у Facebook.

"Архієпископ Клімент з вірянами собору святих Володимира і Ольги в Сімферополі потребують від усіх молитви - окупанти надіслали припис про "звільнення приміщень", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Єдиному українському православному храму в цьому місті загрожує знищення. Очевидно, що це є помстою Москви, в тому числі за правозахисну діяльність владики", - додав Євстратій.

Читайте також12 київських священиків колишньої УПЦ МП перейшли в ПЦУ

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Інтронізація митрополита Київського і всієї України Епіфанія 3 лютого 2019 року під час божественної літургії у Соборі Святої Софії Київської.