Суддю Костянтина Васалатія, який судив Янковича, тимчасово відсторонили / фото УНІАН

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про відсторонення від здійснення правосуддя строком на півроку суддю Оболонського райсуду Києва Констянтина Васалатія, який входив у колегію суддів у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича.

Відповідне рішення опубліковане на сайті ВРП 13 лютого, повідомляє "Українська правда".

Читайте такожЯнукович вважає, що вирок суду щодо нього не має "абсолютно нічого спільного із законом"

Відео дня

Повідомляється, що Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути Васалатія до дисциплінарної відповідальності, відсторонивши його від роботи на півроку.

Зазначається, що також його позбавили права отримувати доплати до посадового окладу судді.

Крім того, Васалатій обов’язково має пройти курс підвищення кваліфікації щодо суддівської етики та застосування цивільного процесуального законодавства і у подальшому пройти відповідне оцінювання.

Причини відсторонення судді не повідомляються.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський райсуд Києва визнав Януковича винним за трьома статтями Кримінального кодексу та засудив до 13 років позбавлення волі. Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни.

5 лютого адвокати екс-президента Віктора Януковича за його дорученням подали до Державного бюро розслідувань (ДБР) заяву про вчинення злочину колишніми лідерами Майдану.