Сердюк зазначив, що сьогодні заяву про злочин було направлено до Державного бюро розслідувань \ УНІАН

Адвокати екс-президента Віктора Януковича за його дорученням подали до Державного бюро розслідувань (ДБР) заяву про вчинення злочину колишніми лідерами Майдану.

Читайте такожАдвокати Януковича ще не подали апеляцію на рішення суду про визнання його винним у держзраді

Як передає кореспондент УНІАН, про це захисники Віталій Сердюк, Олександр Горошинський та Ігор Федоренко заявили на прес-конференції.

Відео дня

Сьогодні адвокати Януковича у справі про держзраду колишнього президента продемонстрували журналістам документальний фільм, який складається переважно з виступів в Оболонському райсуді Києва свідків сторони захисту у справі, а також документальних кадрів часів Революції гідності та анексії Криму.

Після цього вони повідомили, що назбирали 9 томів доказів того, що верхівка нинішньої влади причетна до “узурпації влади”, а також несе відповідальність за анексію Криму Росією.

Слід зазначити, що серед тих, кого адвокати Януковича назвали причетними до скоєння цих злочинів, не має нинішнього президента Петра Порошенка.

Зокрема, Сердюк зазначив, що сьогодні заяву про злочин було направлено до Державного бюро розслідувань, і що захисники Януковича сподіваються на розслідування ДБР цієї справи.

«Виконуючи доручення Віктора Януковича, ми зробили крок для цього розслідування. Ми фактично допомогли почати розслідування і пройшли шлях аж до формування обвинувального акту, який також передали сьогодні до ДБР», - сказав Сердюк.

Своєю чергою Горошинський зазначив, що «підозрюваними є всі ті особи - нинішні керівники держави, про яких йшлося у нашому фільмі. Це Турчинов, Парубій і команда».

Сердюк додав, що це також ті особи, “які є пособниками на виконання завдань нинішньої влади, які хочуть переписати нашу історію за 2014 рік”.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи внесено до ЄРДР відомості про злочин за заявою адвокатів, вони зазначили, що не знають, тому що лише сьогодні передали документи до ДБР.