Говорити про зловживання прикордонників чи порушення немає підстав, сказав Слободян \ фото dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба (ДПСУ) продовжує з’ясовувати, як капітан кримського судна «Норд» Володимир Горбенко потрапив в анексований Росією Крим.

Читайте такожПоліція відкрила провадження про вбивство після зникнення капітана судна "Норд"

Про це Крим.Реалії повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян. «Ми намагаємося уточнити всі обставини: яким чином він (Горбенко – ред.) потрапив до окупованого Криму. Зараз говорити про зловживання прикордонників чи якісь інші порушення немає підстав. Найімовірніше, цьому сприяли представники російських спецслужб», – заявив Слободян.

Відео дня

За його словами, за відсутності «більш повної інформації» робити висновки про спосіб переміщення Горбенка на анексований півострів поки не можна.

Вранці 11 лютого російське видання «Комсомольська правда» опублікувало інтерв’ю з Володимиром Горбенком, який заявив, що повернувся до Керчі. Капітан стверджує, що пройшов через пункт пропуску «Чаплинка» де «показав російський паспорт».

Правоохоронні органи України, прокуратура Автономної республіки Крим поки не коментували заяву Горбенка про повернення до Криму.

Капітана кримського судна «Норд» Володимира Горбенка оголосили у розшук. Відповідна інформація була розміщена на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі «Розшук» від 4 лютого 2019 року.

Згідно з повідомленням, Горбенко зник безвісти у Мелітополі Запорізької області 26 січня 2019 року.

Про розшук чоловіка заявив управління Мелітопольського відділу поліції.