26 лютого Київський суд Харкова виносить вирок у справі щодо найбільш резонансної ДТП в Україні останніх років, яка забрала життя шістьох людей. На лаві підсудних – Олена Зайцева та Геннадій Дронов. 

Сторона обвинувачення вимагає для кожного з них 10 років позбавлення волі, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожЖурналістка вказала на скандальний нюанс у справі Зайцевої-Дронова

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів.

Внаслідок ДТП на місці події загинули п'ятеро людей, ще шестеро потрапили до лікарні. За тиждень, не приходячи до тями, у лікарні померла шоста жертва – 20-річна дівчина.

Одна з постраждалих – Жанна Власенко, яка перебувала на 20-му тижні вагітності. Вона кілька тижнів провела у медикаментозному сні, але у підсумку лікарям вдалося врятувати життя і їй, і дитині. У квітні 2018-го року вона відмовилася від претензій до Зайцевої після отримання від її родини 100 тис. грн. Загалом від претензій до дівчини після отримання компенсацій відмовилися троє потерпілих.

Ще одна постраждала – 28-річна Оксана Євтєєва – втратила в аварії чоловіка і сестру, а сама кілька місяців провела у реанімації. 

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів.