Нарколог Федірко розповіла про стан Зайцевої одразу після смертельної ДТП / скріншот

Нарколог Оксана Федірко, яка оглянула підозрювану у смертельній ДТП Олену Зайцеву одразу після аварії, заявила, що стану наркотичного сп'яніння у підозрюваної не було.

Про це Федірко розповіла журналістам перед засіданням суду у справі смертельної ДТП на вулиці Сумській у Харкові, повідомляє UA Харків.

Читайте такожЛікар-нарколог у справі Зайцевої зробила кілька заяв перед засіданням суду

Відео дня

«Наркотичного сп'яніння ніхто не ідентифікував. Там висновок: встановлено факт вживання опіатів. І тому, чи це було наркотичне сп'яніння, чи струс головного мозку, сказати неможливо», - розповіла перед початком Федірко.

Лікарка каже: про те, що її розшукували, не знала. З роботи звільнилася за власним бажанням. Під час огляду взяла достатньо сечі та крові, чому їх не вистачило для проведення аналізів, не знає.

Як повідомляв УНІАН, 8 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів. Пізніше лікар-нарколог Олена Федірко, яка першою проводила огляд Зайцевої після аварії, зникла.