Майже всі міські пляжі Одеси віддадуть в оренду приватним структурам / фото УНІАН

Влада Одеси має намір віддати майже всі міські пляжі в оренду приватним структурам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вчора на брифінгу заявив заступник начальника юридичного управління Департаменту комунальної власності Одеської міської ради Валерій Микуленко.

Читайте такожВ Україні з’явився новий курорт державного значення

Відео дня

За його словами, до кінця цього року всі штучні пляжі, розташовані в межах міста, віддадуть в оренду. Зокрема, це стосується території від Ланжерона до 16-ї станції Великого Фонтану.

«Для підвищення комфорту населення і відпочивальнтків на території пляжів Одеси планується передати в оренду все штучні пляжі», - заявив Микуленко, додавши, що зараз укладаються додаткові угоди до вже існуючих договорів з пляжними орендарями.

За словами заступника начальника управління інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя міськради Віталія Парфьонова, площа штучних пляжів становить понад 212 тис. кв. метрів, а в оренді на даний час - близько половини (98 тис. кв. метрів).

Він зазначив, що в 2017 році в бюджет міста від оренди пляжів надійшло 8,3 млн грн, у 2018 році - 11 млн грн, в 2019 році очікується 15-16 млн грн.

Довідка УНІАН. Загальна довжина берегової лінії Одеси - 30 км. Протяжність пляжів від Чорноморски до Крижанівки (протилежні передмістя Одеси) - близько 20 км, площа - 42,65 га, в тому числі 23,7 га - штучні пляжі, намиті в рамках боротьби зі зсувами. Природні пляжі розміщені лише в районах Лузанівки і Чорноморки.