Російські силовики затримали Мєшкова в Сімферополі 18 березня / фото УНІАН

Центральний районний "суд" Сімферополя на дві доби заарештував першого і єдиного президента Криму у 1994-1995 роках, скандального Юрія Мєшкова.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на отамана "Кримського козацтва" Сергія Акімова.

"Мєшкову дали дві доби арешту за неповагу до поліцейського, з них дві години йому зарахують, коли його затримали 18 числа", - розповів він.

Відео дня

Напередодні російські окупанти затримали Мєшкова у Сімферополі після заяви невідомого про те, що він перебуває в стані наркотичного сп’яніння. Однак медичний огляд слідів алкогольного або наркотичного сп’яніння у Мєшкова не виявив.

Читайте такожЧубаров озвучив кількість переселених до окупованого Криму росіян

Юрій Мєшков був першим президентом Республіки Крим у 1994-1995 роках, доки ця посада не була скасована Верховною Радою України. Після того він проживав у Москві у вигнанні. 2011 року повернувся до Криму, однак згодом суд заборонив йому в’їзд до України. Після анексії Росією півострова знову повернувся до Сімферополя та намагався потрапити у політичне життя окупаційної адміністрації.

Мєшков був відомий своїми одіозними антиукраїнськими заявами та публічною підтримку анексії. Однак наприкінці лютого 2019 року почав критикувати російську владу за "зраду" під час анексії.