Благовіщення Пресвятої Богородиці відзначається в це неділю / pravmir

Одне з головних православних свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці – відзначається в цю неділю, 7 квітня. В день Благовіщення — Діві Марії явився архангел Гавриїл і сповістив її про прийдешнє народження Ісуса Христа — Сина Божого.

Що можна робити на Благовіщення

Читайте такожІменини Таїсії: значення імені, листівки та привітання

Благовіщення Пресвятої Богородиці збігається з серединою самого суворого Великого Посту, проте в честь свята дозволяється їсти рибу. М'ясо, яйця, молоко при цьому як і раніше виключаються з трапези.

Відео дня

Православним на Благовіщення варто частіше ходити до церкви і обов'язково сповідатися. Найбільш правильний підхід – це провести день з родиною, в молитві і з чистими думками, відвідувати родичів і не відволікатися на мирські проблеми.

Що не можна робити на Благовіщення

Не рекомендуеться на Благовіщення займатися важкою працею, працею на землі і обрізанням дерев. Однак слід пам'ятати, що свято -це не виправдання бездіяльності. Церква говорить про те, що в день Благовіщення, як і інші великі церковні свята, кожному віруючому християнину слід постаратися відкласти свої справи заради присутності у храмі та молитви. Потім людина може сам вибирати собі заняття.

Головне – не загрузнути в суєті, турботи, гнів, роздратування і т. д. По можливості відкласти все, що може перешкодити вам зустріти це Свято з радістю і вдячністю.

Жінкам не можна стригти і фарбувати волосся, шити, в'язати, не варто до вечора займатися приготуванням їжі.

Також у цей день не варто одружуватися або влаштовувати поминки.

Як повідомляв УНІАН, Лазарева субота у православних християн - це субота перед Вербною неділею, субота шостого тижня Великого посту. В цьому році Лазарева субота випадає на 20 квітня.