Жетонами можна буде оплатити проїзд у метро Києва до 31 жовтня / фото УНІАН

Оплатити поїздку в київському метро жетонами можна буде до 31 жовтня 2019 року. Після цього будуть дійсні лише електронні засоби оплати.

Про це повідомили у прес-службі столичної підземки. Замість жетонів з 1 листоппада цього року потрібно буде використовувати картки метро, проїзні, електронні квитки, банківські картки та ін.

Читайте такожВід 50 копійок до 8 гривень за жетон: як з роками змінювалася вартість проїзду у столичному метро (відео)

Відео дня

Для пасажирів, які нечасто користуюся метрополітеном і звикли до жетонів, проїзд радять оплачувати карткою метро. 

"При поповненні на 50 поїздок кожна (картка) коштуватиме 6,5 грн. Термін дії - 1 рік після кожного використання (подовжується автоматично). Після використання поїздок робочу картку можна повернути у будь-яку касу та отримати назад заставну вартість. Поповнювати картку метро можна готівкою в автоматах на кожній станції, а також банківською карткою або готівкою у будь-якій касі", - розповіли в підземці.

Крім того, у столиці впроваджується електронний квиток. Оплатити його можна на кожній станції, скориставшись турнікетом з відповідною позначкою, а поповнити навіть онлайн. 

Нагадаємо, з 1 листопада 2018 року у комунальному громадському транспорті Києва – метро, автобусах, тролейбусах і трамваях – в тестовому режимі ввели єдиний електронний квиток.