У Чернівцях суд поновив на посаді міського голову Каспрука / фото УНІАН

Чернівецький окружний адміністративний суд визнав незаконним рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука, якого в липні минулого року рішенням міськради було усунуто від посади.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суддя зачитав сьогодні на засіданні суду.

Згідно із судовою ухвалою, адміністративний позов Каспрука до Чернівецької міськради задоволено повністю.

Відео дня

«Визнати незаконним рішення сесії Чернівецької міськради «Про дострокове припинення повноважень міського голови Чернівців Олексія Каспрука» від 26 липня 2018 року, поновити Каспрука на посаді Чернівецького міського голови з 26 липня 2018 року. Стягнути з Чернівецької міської ради на користь Каспрука середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 296 тис. 555 грн», – йдеться у судовому рішенні.

Окрім того, суддя вказав, що рішення у частині поновлення Каспрука на посаді міського голови та стягнення середньої зарплати за час вимушеного прогулу є негайним до виконання.

Також суддя повідомив, що це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку після складання тексту в повному обсязі – орієнтовно протягом 10-ти днів.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня 2018 року Чернівецька міська рада достроково припинила повноваження міського голови Чернівців Олексія Каспрука. Зокрема, відставку мера шляхом таємного голосування підтримали 29 депутатів (загальна кількість депутатів – 42).

Від моменту відставки Каспрука обов’язки міського голови виконував секретар міської ради Василь Продан, котрий був ініціатором рішення про дострокове припинення повноважень мера.

Свою пропозицію відправити Каспрука у відставку він пояснював поганим станом доріг та інфраструктури в місті.

Довідка УНІАН. До складу Чернівецької міськради входить секретар Василь Продан (фракція «Рідне місто») та 41 обранець. Депутатський корпус складається із чотирьох фракцій («Рідне місто», «БПП «Солідарність», «Батьківщина» і «Народний контроль») та позафракційних депутатів. У міськраді депутатську більшість складають обранці, орієнтовані на Продана.

Каспрук двічі обирався мером Чернівців. 25 травня 2014 року його було обрано на позачергових виборах до міськради з результатом 55,38%. Його опонент Віталій Михайлішин тоді здобув 16,29% голосів.

На чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року Каспрука було обрано мером у другому турі з результатом 62,6%. Натомість Михайлішин отримав підтримку 34,5% виборців.