Проросійська організація "Полк Перемоги" проводить акцію на честь Дня перемоги / фото 061.ua

У Запоріжжі проросійська організація «Полк Перемоги» проводить акцію на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як передає кореспондент УНІАН, кілька десятків літніх людей з червоними кульками, квітами та портретами загиблих родичів зібралися на площі Маяковського і пішли колоною до Алеї Слави, щоб покласти квіти до пам'ятника. Ходу супроводжує поліція.

Читайте такожУ Києві проходить акція з нагоди 9 травня, порядок посилено охороняє поліція (фото)

Відео дня

Організатором даного заходу є проросійська організація "Полк Перемоги". Також серед організаторів акції - екс-народний депутат України, голова обласного комітету КПУ Олексій Бабурін.

Один з учасників акції прийшов на захід у футболці з комуністичною символікою, а також з плакатом з "георгіївською стрічкою". Після бесіди з поліцейськими, чоловік застебнув куртку і прибрав заборонену символіку.

У свою чергу, представники "Демократичної сокири" паралельно проводять акцію "Безсмертний Грут", пише 061.ua. Третій рік поспіль вони прийшли на площу з табличками із зображеннями кіногероїв з "Гри престолів" і фільмів Marvel як тролінг на таблички, які використовує "Полк Перемоги".

Паралельно проходить акція "Безсмертний Грут" / фото 061.ua

Учасники цієї акції кажуть, що вони не проти згадувати ветеранів Другої світової війни, але проти робити це в рамках проросійських пропагандистських акцій в дусі "Безсмертний полк".

Щоб не допустити зіткнень, обидві акції супроводжує велика кількість правоохоронців. Учасники акцій пішли ходою по проспекту окремо - спочатку "Безсмертний Грут", потім "Полк Перемоги".