Складати іспити в закладах вищої освіти вони будуть в той самий час, що й відбуватиметься основна сесія \ talks.asu.kpi.ua

Абітурієнти, які демобілізувалися з військової служби, вступатимуть цього року до вишів за результатами вступних іспитів.

Читайте такожМіносвіти підготувало відповіді на найпоширеніші запитання про вступну кампанію-2019

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров під час прес-брифінгу.

Відео дня

«Що стосується вступників, які звільнені з військової служби, у тому числі демобілізовані, починаючи з 1 квітня 2019 року, мають право вступати за результатами вступних іспитів до вищого навчального закладу, а не за результатами єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ) чи єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ)», - зазначив Шаров.

За його словами, складати іспити в закладах вищої освіти вони будуть в той самий час, що й відбуватиметься основна сесія ЄВІ та ЄФВВ.

«Хочу звернути увагу, що такі вступники, які і ті, що вступають за результатами складання іспитів закладів вищої освіти за станом здоров’я, повинні подавати документи до закладів освіти з 17 до 25 червня. А складати іспити в заклади вищої освіти вони будуть в той самий час, в який будуть проходити ЄВІ - 2 липня та ЄФВВ - 4 липня», - додав Шаров.