Після голодування у Балуха «нестабільний стан здоров'я» / фото krymr.com

Адвокат ув'язненого в Росії українського активіста з Криму Володимира Балуха Ольга Дінзе має намір наприкінці тижня відвідати свого підзахисного в колонії і передати йому продукти харчування для виходу з голодування.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Наприкінці тижня я планую поїхати до Володимира, передати йому ліки, продукти харчування для виходу з голодування. Йому, в першу чергу, необхідні оливкова олія, мед і горіхи. Те, чого не можна купити в магазині колонії», - сказала Дінзе.

Відео дня

Читайте такожФіларет дав інтерв’ю російським пропагандистам, в якому розкритикував томос і ПЦУ

Вона також додала, що після голодування у Балуха «нестабільний стан здоров'я».

«Зараз стан здоров'я його нестабільний, ми боремося за те, щоб можна було привести лікаря, якому він довіряє. Нам попередньо відмовили в допуску лікаря. Сказали: «Шукайте іншого. Ваш судмедексперт нас не влаштовує». Вони сказали шукати лікаря загальної категорії. Тобто терапевта», - зазначила адвокат.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що на горищі його будинку нібито знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування в знак протесту проти винесеного йому вироку у справі про зберігання боєприпасів, яку припинив на початку жовтня. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування була підозра на виразку або панкреатит.

5 липня підконтрольний Росії так званий "Роздольненський райсуд" засудив Балуха до 5-ти років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий "Верховний суд" в окупованому Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

З 29 березня 2019 року Балуха тримають в колонії в м. Торжок Тверської області РФ.

Адміністрація колонії під вигаданими приводами кілька разів переводила українця до штрафного ізолятора.

25 червня Балух оголосив нове голодування. Згідно з його заявою, яку оприлюднила у Facebook омбудсмен Людмила Денісова, знову вдатися до такого радикального кроку його змусили нелюдські умови тримання, зокрема, перебування понад два місяці в штрафному ізоляторі та позбавлення права на зустріч з консулом України.

5 липня Балух припинив голодування.