Впровадження НУШ дає можливість створити абсолютно нові якісні умови підготовки українських дітей, наголосив Гройсман / фото УНІАН

Цього року за стандартами Нової української школи навчатимуться 1 млн дітей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час засідання координаційної ради з питань впровадження реформи у сфері освіти.

Читайте такожЛілія Гриневич: Школа повинна зробити людину успішною… Для успішної кар’єри мають значення 15% тверді навички – знання, вузькопрофесійні вміння, а 85% – вміння навчатися протягом життя, критичне мислення

Відео дня

"Ми розпочали з вами впровадження НУШ. Впровадження НУШ дає можливість створити абсолютно нові якісні умови підготовки українських дітей. Наше з вами завдання в тому, щоб діти отримали якісну сучасну освіту і були конкурентоздатні", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 1 вересня 2018 року в Україні стартувала ключова реформа Міністерства освіти і науки – "Нова українська школа". Всі першокласники, які пішли до школи у 2018 році, навчатимуться 12 років.

Також вони почали навчатися за новим державним стандартом початкової загальної освіти, який орієнтований на здобуття компетентностей. Головна мета реформи – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

Держава цього року виділить ще 1 млрд грн на оснащення класів у рамках реформи «Нова українська школа», куди прийдуть навчатися першокласники у вересні 2019 року. Також понад 265 млн грн виділено на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників.