Зеленський пообіцяв мешканцям Сміли тепло в період опалювального сезону / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що опалювальний сезон у місті Сміла Черкаської області не буде зірвано, а в домівках жителів міста буде тепло.

Читайте такожВ. о. мера Сміли повідомили про підозру за зрив опалювального сезону

Про це глава держави заявив під час зустрічі з представниками громадськості та влади Черкаської області, на якій, зокрема, обговорювалася проблема заборгованості теплопостачальних підприємств Сміли за спожитий газ.

Відео дня

«Ми зі свого боку гарантуємо вам, що ніхто не зірве опалювальний сезон. Тепло буде, правоохоронні органи розберуться у цій ситуації. Ми все обов'язково зробимо, як повернемося до Києва», – наголосив президент.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2018-2019 років минув для жителів Сміли з великими труднощами. Через відсутність опалення у місті навіть вводили надзвичайний стан.

Як повідомляв УНІАН, 15 листопада 2018 року віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що тепло є у всіх містах України, крім Сміли. Така ситуація склалася через борги місцевої теплопостачальної компанії перед "Нафтогазом України".

Також 15 листопада на той момент президент Петро Порошенко заявив, що дає міській владі Сміли та іншим державним структурам кілька годин на відновлення теплопостачання в місті. Того ж дня за рішенням Держкомісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було подано газ на перші 8 з 20 котелень. 17 листопада вночі в місті Сміла підключили до теплоносія всі котельні.

Раніше Зубко заявляв, що депутати Смілянської міськради виділили собі премій на 10 млн грн, але не змогли знайти 15 млн грн для запуску опалювального сезону.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зриву опалювального сезону у місті Сміла.