sbu.gov.ua

Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє Еспресо.TV.

"Громадянка РФ Лариса Чубарова на прізвисько "Тереза" вкрай небезпечна. Вона є співробітницею "Міністерства державної безпеки ДНР". Чубарова особисто проводила допити полонених військовослужбовців ЗСУ, крім того, вона є координатором злочинної діяльності спецслужб, керувала діяльністю на території Сумської області, забезпечувала терористів і диверсантів вибухівкою і зброєю", -  сказав він.

Лубківський наголосив, що наразі проводиться допит Чубарової.

Відео дня

Читайте такожХарківська влада обіцяє за кілька днів відремонтувати пошкоджену вибухом стелу

"Вона дає свідчення. Уже відомо, що безпосереднім куратором "Терези" був один із керівників так званого "міністерства державної безпеки ДНР" Камінін Валерій Вікторович на прізвисько "Док", - зазначив радник голови СБУ.

Лубківський також повідомив, що затримана напередодні громадянка РФ, москвичка Олена Бабініна на прізвисько "Гюрза" здійснювала безпосереднє керівництво терактів в Одесі.

7 квітня у Харкові було затримано росіянку на прізвисько "Тереза", яка підозрюється у підриві стели у Харкові.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові 7 квітня близько 3:40 невідомі підірвали стелу з Державним прапором України на проспекті Правди. Внаслідок підриву пошкоджено частину стели, а також, за попередньою інформацією, розбиті вікна у прилеглому до проспекту Правди корпусі Медичного університету. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.