Аркадський краєвид ван Пуленбурга / sq.com.ua

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Як зазначається, що картина була у колекції Музею Ханенків. Її повертають у музейний фонд цього закладу завдяки пошуковій роботі працівників музею та підтримці МБФ «Фонд Олександра Фельдмана».

У повідомленні зазначається, що уперше в історії незалежної України громадський фонд повертає до державного музею частину культурного надбання нації.

Відео дня

Читайте такожКартина Пуленбурга «Аркадський пейзаж» повернута в Україну і буде передана музею ХаненківТвір «Аркадський краєвид» є унікальним для українських музеїв зразком італінізму – новаторської для XVII ст. течії голландського живопису. Він якісно доповнював ханенківську колекцію картин північної школи та був одним із найцікавіших творів довоєнної експозиції музею.

У КМДА звертають увагу, що у роки Другої світової війни тією чи іншою мірою постраждали всі музеї України. Музейні колекції були пограбовані або знищені. Тільки Музей Ханенків втратив близько 25 тисяч експонатів. Пошук та повернення втрачених цінностей розпочалися одразу після війни і тривають до сьогодні.

Презентація картини відбудеться о 15.00 за адресою: вул. Терещенківська, 15.