Кожному моряку потрібен час на лікування та обстеження / УНІАН

Українські військові моряки проходять обстеження у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь», і на даний час стан їхнього здоров’я оцінюється як задовільний.

Як інформує пресслужба Міністерства оборони України, про це заявив начальник військового клінічного центру Анатолій Казмірчук, який сьогодні здійснив обхід у відділеннях і клініках, де військові моряки проходять медико-психологічну реабілітацію.

Читайте такожПрокуратура повідомила про підозру організаторам "виборів" в окупованому Криму

Відео дня

«На даний час військові моряки, які звільнені після утримання у полоні Росією, оглянуті в складі консиліумів лікарів, їм проведено необхідне обстеження, призначено поетапне лікування. Медичне забезпечення здійснюється у повному обсязі, харчування — відповідно до призначених дієт (дієтичних столів), залежно від характеру їхнього захворювання», - зазначив Казмірчук.

Він додав, що на даний час стан здоров’я українських моряків задовільний, але кожному потрібен час на лікування та обстеження. Також військовослужбовцям надають допомогу психологи та військовий капелан.

«Національний військовий-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» переведений на посилений режим роботи, весь особовий склад центру надає кваліфіковану медичну допомогу звільненим морякам», — наголосив Казмірчук.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів.