Перед обміном заручниками треба завершити всі правові процедури / УНІАН

Представник України у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявляє, що не можна сподіватися на швидкий процес звільнення українських заручників, яких підконтрольні Росії бойовики утримують на окупованих територіях на сході держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кучма сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожНа Донеччині зафіксовано 23 обстріли, загинув військовий

Відео дня

Він заявив, що перед обміном необхідно завершити правові процедури стосовно осіб, які були затримані українськими правоохоронними органами на Донбасі за посягання на територіальну цілісність України, оскільки стосовно одних осіб ще тривають слідчі дії, а інших вже судять.

"Ось цей величезний увесь обсяг роботи треба провести. Цим сьогодні й займаємося. Так що сподіватися, що швидко цей процес відбудеться, не можна, але ж ви бачите, що та сторона ставить питання, що віддайте нам усіх, а ми не можемо з порушенням закону розв'язати такі проблеми", - наголосив Кучма.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в СБУ заявили, що бойовики на тимчасово окупованих територіях Донбасу утримують 227 українців.

Разом з тим у спецслужбі зазначили, що з 2014 року завдяки СБУ до рідних та близьких з РФ та тимчасово окупованих територій повернулося 3 тис. 280 українців.

12 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що в рамках Тристоронньої контактної групи обговорюються терміни та етапи повернення всіх утримуваних українців.