фото УНІАН

Прокуратура повідомила про підозру головному інженеру одеського готелю "Токіо Стар", в якому під час пожежі в ніч проти 17 серпня загинули 9 осіб.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, посадова особа підозрюється у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що з 2009 року цей громадянин фактично відповідав за справність систем і підбір працівників, які повинні були ремонтувати сантехнічне та електричне обладнання. Він також керував роботою цих людей.

Відео дня

Як зазначається, разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі.

У своїй діяльності зазначені особи підпорядковувалися безпосередньо власникам закладу.

Читайте такожДонька загиблої у пожежі в готелі "Токіо Стар" австралійки вимагає $1 мільйон моральної шкоди

Згідно з результатами перевірок органами Державної служби з надзвичайних ситуацій, господарська діяльність закладу роками велася з істотними порушеннями пожежної безпеки, і в 2012 році через це роботу готелю зупинили.

За даними прокуратури, протягом 2013-2018 років, щоб завадити перевіркам контролюючих органів і відновити незаконну діяльність готелю, власниками було проведено низку оборудок з метою забезпечення діяльності цього закладу під виглядом нових суб'єктів господарювання.

У липні цього року в готелі неодноразово спрацьовували автомати захисту електрообладнання, однак заходи для встановлення причин неполадок і їх усунення не вживалися. В результаті сталася пожежа.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч проти 17 серпня загинули 9 осіб під час пожежі в готелі "Токіо Стар". Власник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор заарештовані, їх тримають у СІЗО. Співвласнику готелю заочно повідомлено про підозру, він переховується від слідства.