Уряд хоче об'єднати всі наявні бази даних / фото facebook/PMHoncharuk

Електронний перепис населення України може бути проведено вже до кінця 2019 року. Про це з трибуни Верховної Ради заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, представляючи Програму діяльності уряду на найближчі п'ять років.

«У нас дуже багато фейкової інформації в наших реєстрах. Ми повинні цього року, ми шукаємо можливість цього року провести так званий електронний перепис населення. Тобто об'єднати всі бази даних», - сказав він.

Читайте такожВ Україні збираються провести пробний перепис населення в двох районах

Відео дня

За словами Гончарука, об'єднання реєстрів необхідно для того, щоб побачити «скільки насправді населення проживає в країні, яке воно, що це за люди, яку допомогу вони отримують».

Прем'єр-міністр повідомив, що уряд уже працює над цим важливим завданням разом із Міністерством соціальної політики.

«Ми розраховуємо на те, що ми точніше будемо розпоряджатися грошима, а це означає, що більше грошей отримає той, кому це дійсно потрібно», - додав Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня міністр Кабміну Дмитро Дубілет заявив, що в Україні можуть провести електронний перепис населення, об'єднавши всі державні реєстри з даними про українців в один. Він також додав, що об'єднання чинних реєстрів фізосіб буде набагато вигіднішим, ніж проведення класичного перепису населення.