Одяг направляли в так званий "благодійний фонд" / УНІАН

У пункті пропуску «Ягодин», що на кордоні з Польщею, прикордонники затримали вантажівку з контрабандним брендовим одягом на суму понад 12 млн гривень.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, про можливу спробу незаконного перевезення товарів співробітники відомства дізналися завчасно.

Читайте такожУ бронежилетах на турніках: у Дніпрі нацгвардійці запустили челендж "Сильна нація" (відео)

Відео дня

Зазначається, що охоронці держкордону організували взаємодію з представниками Волинської митниці та направили на поглиблений огляд транспортний засіб, який підозрювався у перевезенні контрабанди.

Згідно з документами, причепом вантажівки «Рено» з Бельгії везли гуманітарний вантаж (переважно для дітей): іграшки, зимовий одяг, сорочки, парасольки тощо. Усі без винятку речі у вантажівці значилися як вживані. Їх направляли на адресу одного з київських благодійних фондів.

«Уже після відкриття вантажівки стало зрозуміло, що її вміст не відповідає заявленому в документах. З кузова вивантажили близько 4-х тонн нового краму: сорочки, штани, спідниці – майже 8 тисяч одиниць товарів більше сотні найменувань. Сума оцінки затриманого вантажу складає близько 12 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Відносно керівника фірми відправника складено протокол про порушення митних правил (за ст. 483 МКУ). За таке порушення Митний кодекс передбачає конфіскацію товару та штраф у розмірі повної вартості вилученого.