Федоров розповів про проект "держава у смартфоні" / фото УНІАН

Міністерство цифрової трансформації України має намір у грудні презентувати мобільний додаток «Держава у смартфоні», за допомогою якого українці матимуть можливість отримувати державні послуги в електронній формі.

Читайте такожВодійські посвідчення і студентські квитки стануть електронними - віце-прем'єр

Про це віце-прем'єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

Відео дня

За його словами, в Україні є велика кількість людей, які мають доступ до інтернету, смартфони, але при цьому «не помічають державу».

«В листопаді ми вже закінчимо розробку, а в грудні презентуємо мобільний додаток, який буде називатися «Дія» - в народі «Держава в смартфоні», - повідомив Федоров.

За його словами, першими проектами, які будуть в додатку, стануть водійські права, технічний паспорт на авто, електронні студентські квитки та посвідчення пенсіонера.

«Потім почнеться ера трансформації електронних послуг у смартфон. Почнемо ми, напевно, з електронної прописки, зміни місця реєстрації, отримання пенсій та інше», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації заявило, що має намір найближчим часом запустити портал цифрової держави «Дія», який поєднуватиме в єдиному електронному форматі всі послуги, що держава надає громадянам і бізнесу.

У міністерстві заявили, що протягом п'яти років переведуть надання всіх послуг у цифровий формат, а за три роки Україна увійде у ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав реалізацію програми «Держава у смартфоні» однією з найпріоритетніших для уряду.