REUTERS

Доставляти пенсій мешканцям окупованої частини Донбасу ймовірно будуть спеціалісти з місії ОБСЄ.

Про це розповів голова Донецької ОДА Павло Кириленко в ефірі Українського радіо.

За його словами, в ОРДЛО є чіткий порядок отримання пенсії: перетин лінії розмежування, підтвердження паспортних даних. Водночас є також проблематика з людьми, які фізично не можуть цього зробити.

Відео дня

Читайте такожВиплата грошей після ідентифікації особи: з'явився проект закону про пенсії мешканцям ОРДЛО

«Були пропозиції від облдержадміністрацій, залучення фахівців ОБСЄ, які б підтверджували документально, що ті особи, які не можуть через фізичні можливості перетинати лінію розмежування, але вони дійсно є, вони мають право пенсії, щоби нам міжнародні організації допомагали документально отримувати на тих територіях документи й передавати їх до органів Пенсійного фонду", — сказав він.

Кириленко переконаний, що ОБСЄ може взяти на себе функцію доставлення пенсій на окуповані території.

"Це пропрацьовується. Для цього потрібні зміни в законодавстві. Наразі законодавство діє так, що людина повинна бути особисто ідентифікована. Якщо від неї надається довіреність, то вона повинна бути надана на українській території українським нотаріусом надана (приватним або державним), але за вимогами українського законодавства", — додав голова ОДА.

Як повідомляв УНІАН, депутати зареєстрували у парламенті законопроект, покликаний врегулювати питання щодо виплати пенсій особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях.