Проект хочуть реалізувати вже у 2020 році / Фото УНІАН

Держгеокадастр оголосив тендер на виконання робіт з аерофотознімання території України, а також створення ортофотопланів і цифрової моделі рельєфу.

Як повідомила прес-служба уряду, про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Він наголосив, що уся зібрана інформація стане в пригоді в рамках запуску земельної реформи - кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського думають над створенням Фонду з відновлення Донбасу

«Україна матиме якісні й точні 3D-моделі лісових масивів, виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електромереж та багато іншого. Інвестори зможуть легко проектувати об’єкти і вкладати гроші в інфраструктуру. Високоточні дані використовуватимуть і в проектуванні українських доріг, ефективно зрошуватимуть землі. Це також дозволить запобігати наслідкам повеней, затоплень», - підкреслив Гончарук.

Як зазначили в Кабміні, лише цього року в травні на Прикарпатті й Закарпатті майже 400 домогосподарств постраждали внаслідок повені та дощів. Завдяки аерофотозйомці території України держава матиме необхідний ресурс для недопущення подібних випадків.

Загальна вартість робіт становить 276 млн гривень. Термін виконання - до грудня 2020 року.

Крім того, у рамках підготовки до земельної реформи Держгеокадастр активно наповнює базу даних. За 3 місяці на публічній кадастровій карті з’явилося 6 нових інформаційних шарів. Наразі внесено відомості про 20,9 млн земельних ділянок (загальна площа - 43,8 млн га).