Розглядаються варіанти мовлення з Луча та Чаплинки / Фото: pixabay / smorazanm

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розраховує на мовлення двох-трьох радіостанцій в анексованому Криму та охоплення 80% території півострова у 2020 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив член Нацради Сергій Костинський під час прес-конференції сьогодні в Києві.

Читайте такожДжемілєв вказав на спосіб блокування пропаганди РФ за кордоном

Відео дня

За його словами, «Радіо Крим. Реалії» розширює аудиторію в Криму.

«У нас заплановано другий крок у 2020 році. Ми плануємо збільшити кількість радіостанцій на середніх хвилях. Розглядаються варіанти мовлення з Луча, Чаплинки, всі можливості для цього є. Хочемо повернути до мовлення Українське радіо, мовлення якого зникло у 2019 році через фінансові обмеження. На сьогодні, маючи той бюджет, який виділено Суспільному, ми розуміємо, що Українське радіо повернеться на територію Криму», - зазначив Костинський.

Він підкреслив, що завдання на 2020 рік - забезпечити охоплення сигналом більше, ніж 1,6 млн жителів Криму, тобто понад 80% території анексованого півострова.

«Але уже сигналом не тільки однієї, а двох або навіть трьох радіостанцій. Збільшуючи кількість інформаційних радіостанцій в середньохвильовому діапазоні, ми забезпечимо привабливість цього діапазону, ефективність його слухання в Криму», - уточнив член Нацради.

Крім того, він додав, що цей напрямок планується розвивати і в Донецькій та Луганській областях.