Грау з серпня 2015 року очолювала відділ з питань гуманітарної безпеки Департаменту (міністерства) закордонних справ Швейцарії / фото УНІАН

Чинний голова Організації з безпеки та співробітництва в Європі, міністр закордонних справ та з європейських питань Словацької Республіки Мирослав Лайчак оголосив про призначення швейцарського посла Хайді Грау (Heidi Grau) новим спеціальним представником у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте такожУкраїнці "повалили" анонсовані концерти російських пропагандисток "Воровайок"

Про це Лайчак заявив на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Братиславі, яке транслюється на сайті організації.

Відео дня

"Я хотів би висловити мою вдячність за відмінну й цінну роботу мого спеціального представника в Україні й в Тристоронній контактній групі посла Мартіна Сайдіка, а також офіційно оголосити про призначення посла Хайді Грау його наступником", - наголосив Лайчак.

*** Грау з серпня 2015 року очолювала відділ з питань гуманітарної безпеки Департаменту (міністерства) закордонних справ Швейцарії. У 2012 році вона була призначена головою Цільової групи головування ОБСЄ. З 1997 року обіймала різні дипломатичні посади в Берні, Москві та Нью-Йорку.